Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Yardım Sevenler Derneği Başkanı Aksakal: Bandırmalılara minnettarız”

Bandırma Yardım Sevenler Derneği Başkanı Aksakal:  Bandırmalılara minnettarız”

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Bandırma Şube Başkanı Şükran Aksakal, Derneğimize sahip çıkarak bugünlere ulaştıran Bandırmalılara minnettarız” dedi.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Bandırma Şube Başkanı Şükran Aksakal, “Derneğimize sahip çıkarak bugünlere ulaştıran Bandırmalılara minnettarız” dedi.
1950 yılında Bandırma’da doğan Aksakal, 1991 yılında girdiği dernekte, 1994 yılında getirildiği başkanlık görevini bugüne dek sürdürdüğünü belirtirken, şunları söyledi:
“Bandırma, yardım seven bir kent. İlk yıllarımızda, yoksul ailelere ulaştırmak için yönetim kurulu üyeleri olarak kapı kapı dolaşıp, yardım peşinde koşuyorduk. Bugün, artık bu yardımlar, derneğimize kadar getirilip, bizlere veriliyor. Bu gelişme, derneğimize ve bizlere duyulan güvenin sonucudur. Tüm Bandırma’ya bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bandırma’da çok sayıda yardıma muhtaç kişi ve aile var. Onlara ulaşıp, dertlerine derman olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu ailelere erzak ve gıda yardımları yapıyoruz. Ayrıca her ay, toplam 70 öğrenciye 60-100-125-150 lira olmak üzere burslar veriyoruz. Bu bursların miktarını, öğrencilerin okudukları okullar ve bulundukları kentlere göre belirliyoruz. Burs verirken önceliğimiz, üniversite, fakülte veya yüksek okulları Bandırma’dan kazanıp giden gençler oluşturuyor. Bu öğrencilere verdiğimiz aylık toplam burs miktarı 6 bin 500 lirayı buluyor. Bu bursların gelirinin önemli bölümünü bağışların yanı sıra düzenlediğimiz gezilerdeki paralardan elde ediyoruz.”
9 kişiden oluşan yönetim kuruluyla uyum içinde çalıştıklarına dikkati çeken Aksakal, şöyle konuştu:
Burs verdiğimiz gençlere, okumak için gittikleri yerlerde de, o yöredeki dernek şubelerimiz aracılığıyla yardımlarımız oluyor. Onlara yurt, ev bulma ve ev eşyası sağlama konusunda da desteklerimiz oluyor. Bağışlanan koçları birleştirerek, dana alıp, yoksullara daha fazla yardım olanağı buluyoruz. Kestirdiğimiz danaların etlerini şoklayarak, yıl boyunca yardıma muhtaç ailelere ulaştırıyoruz.”
Genel başkanlığını Dr. Mediha Eldem’in yaptığı Türkiye Yardım Sevenler Derneği’ne bağlı 44 şubeden biri olan Bandırma Şubesi’nin 1974 yılında kurulup, hâlen 152 üyeye sahip bulunduğunu vurgulayan Şükran Aksakal, “Derneğimizin yıllık üye aidatı sadece 20 liradır. Tüm Bandırmalıları, derneğimize üye olmaya davet ediyorum” dedi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı